Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Coal Harbour, een Rotterdamse formatie bestaande uit jazz- en klassiek geschoolde musici, is een project dat als doel heeft de grenzen te verkennen tussen klassiek gecomponeerde muziek en jazzmuziek. Deze twee rijke muzikale tradities en de unieke instrumentatie van de band, een jazz sextet gecombineerd met een klassiek strijkkwartet, bieden de muzikanten een groot aantal muzikale mogelijkheden.

Het repertoire van het project bestaat uit bewerkingen van klassieke meesterwerken en eigen composities. De combinatie van strijkers, blazers en een ritmesectie geeft de band de mogelijkheid om een stevig orkestraal geluid te combineren met intiem en ingetogen samenspel. Dit unieke bandgeluid en het muzikale concept, waarbij het spelen van gecomponeerde muzikale structuren wordt gecombineerd avontuurlijke improvisaties, maken dit project interessant en toegankelijk voor een breed en divers publiek. Pakkend, meeslepend en vooral oprecht weet het jonge, bevlogen collectief iedereen mee te nemen in de muziek waar zij van houden.

Het eerste programma van Crossing the Canal, geïnspireerd op het thema Scheepvaart, bevat onder andere bewerkingen van Claude Debussy’s La Mer en Kurt Weill’s My Ship. Na de première op het Amsterdamse Grachtenfestival in 2015 is een deel van dit programma uitgebracht op de EP “Crossing the Canal”. Na een succesvolle release van de EP maakte het ensemble in de zomer van 2016 opnieuw een programma voor het Grachtenfestival. Geïnspireerd door het festivalthema “Overbruggen” werden nieuwe composities geschreven en klassieke bewerkingen gemaakt van onder andere het Ebony Concerto van Stravinsky en het strijkkwartet van Debussy.

In 2018 presenteert Coal Harbour haar debuutalbum.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Entree € 5,00 (inclusief een consumptie)

Tickets zijn HIER verkrijgbaar

Op de hoogte blijven?

Concert update? Aanbieding? Mis het niet! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Informatie

Wij bieden iedere woensdag live muziek in diverse stijlen aan voor het Amersfoortse publiek. Voor de organisatie van deze avonden hebben wij externe programmeurs.

Daarnaast staan wij open voor de invulling van live muziek op andere avonden. Dit moet voldoen aan een aantal voorwaarden:
– Je komt uit de regio Amersfoort
– Je hebt beschikbaar live materiaal om te kunnen beoordelen

Ook een keer optreden in Amersfoort? Neem contact op met een van onze programmeurs

Programmeur Latin-Jazz: Nils Fischer – cabocubajazz@me.com
Programmeur JazzPodium Amersfoort: Alexander Beets / Floor Visser – info@firstfloorproductions.nl