Laden Evenementen

Deze avond staat een stevige jazzformatie bij Stadspodium Observant op de planken. Trompettiste Ellister van der Molen, bassist Marius en saxofonist Alexander Beets besteden aandacht aan saxofonist King Curtis. Tijdens deze avond wordt niet alleen muziek gespeeld van deze ‘Legend’, maar wordt ook verteld over de artiest, zijn hoogtepunten en het genre.

King Curtis (Curtis Ousley) wordt in de jaren vijftig beroemd om zijn saxofoonsolo’s op vele Atlantic-hits, zoals op ‘Yakety Yak’ van The Coasters. Zijn ‘stotterende’ saxofoonspel wordt toonaangevend voor saxofoonsolo’s op tientallen rock ‘n’ roll-hits. Solowerk als het ook hier bekend geworden ‘Soul Serenade’ is rustiger en zoeter. In ’69 wordt hij leider van de band van Aretha Franklin. Zijn album Live At Fillmore West geeft een goede indruk van zijn kunnen. In ’71 wordt hij bij een ruzie neergestoken, en overlijdt aan de gevolgen daarvan.

Jazz in de Observant, de leukste jazzclub van Midden Nederland, is sinds 2005 een begrip in Amersfoort en de regio. Veel toonaangevende nationale jazziconen hebben er in de afgelopen jaren gespeeld. Voor het JazzPodium Amersfoort hebben de broers Marius en Alexander Beets het initiatief genomen om enkele avonden geheel te wijden aan legendarische musici uit de jazz. Tijdens deze avonden wordt niet alleen muziek gespeeld van deze ‘Legends’, maar wordt ook verteld over de artiest, zijn hoogtepunten en het genre. Marius maakt de arrangementen en stelt samen met Alexander het verhaal samen. Per avond worden andere gastmusici uitgenodigd.

Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Nationaal PodiumPlan.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar

Gegevens

Datum:
11 januari
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€5
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Observant
Stadhuisplein 7
Amersfoort, Utrecht 3811 LM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
033-445 1654
Bekijk de site van Locatie
Ga naar de bovenkant