Laden Evenementen

Ondanks hun verschillende muzikale achtergronden vonden Verploegen, Verhoeff & van der Westen elkaar in hun gemeenschappelijke interesse voor intieme kamerjazz. Ook bekend onder de naam Amsterdam Jazz Trio treden zij al meer dan twintig jaar op met zowel hun eigen composities als het klassieke jazzrepertoire. Hun vermogen om hun muzikale persoonlijkheden te laten samensmelten tot een warm en zeer communicatief collectief geluid wordt al sinds hun eerste optredens door critici geprezen.

Trompettist en Flugelhorn-speler Angelo Verploegen trad voor het eerst op met gitarist Ed Verhoeff en bassist Eric van der Westen in 2001, nadat ze alle drie een lange muzikale carrière hadden gehad in grotere bezettingen en projecten. Dit trio bracht hen terug naar de kern – “zoals in een goed gerecht zijn er soms geen extra ingrediënten nodig” zegt Verploegen.

Tijdens de pandemie – twintig jaar na hun eerste optreden – vonden ze het perfecte moment om hun samenwerking nog eens te hernieuwen. Het kamerjazztrio besloot een klein portret van de nacht te schilderen op een nieuw album bij Just Listen Records. Een muzikale reis via parels uit the American Songbook, geïnterpreteerd door drie grootmeesters uit de Nederlandse jazz, die de magische concentratie van de nacht, wanneer de wijdere wereld wegvalt, prachtig weten op te roepen. When Night Falls is een ode aan de nacht in al haar vormen; van de schemering tot aan de morgenstond.

Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Nationaal PodiumPlan.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar

Gegevens

Datum:
30 november 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€5
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Observant
Stadhuisplein 7
Amersfoort, Utrecht 3811 LM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
033-445 1654
Bekijk de site van Locatie
Ga naar de bovenkant