Laden Evenementen

Cellotalent Fama Koning (2005) leeft voor de muziek. Zij was nog maar een half jaar oud toen zij tot ieders verbazing vanuit haar kinderwagen “Hoedje van papier” zong op “ta, ta, ta”. Vanaf haar vierde zong de kleine Fama veelvuldig met haar moeder en speelde piano met haar vader. Maar op haar zevende koos zij voor de cello als metgezel om haar liefde voor de muziek mee uit te drukken. Tijdens dit concert kunt u genieten van een luxe ontbijtbuffet, inbegrepen bij de prijs.

Fama studeerde bij Matthias Naegele en heeft tussentijds ook twee jaar les gehad van Lenian Benjamins. In juni 2016 werd zij tot haar blijdschap toegelaten tot de Academie Muzikaal Talent in Utrecht.

Fama heeft in haar jonge leven al veel prijzen in de wacht gesleept: zij was prijswinnaar op haar elfde van de Nationale Muziekwedstrijd, het Heuvelrugconcours en het Britten Cello-concours. Met 14 jaar won zij een finaleprijs in het Concertgebouwconcours en werd naar aanleiding hiervan uitgenodigd om in de Kleine Zaal van het Concertgebouw op te treden. Vervolgens won zij de Labberté-Hoedemakerprijs en de Emmy Verheij Award.

In de zomer van 2020 maakte Fama haar televisiedebuut. Ze werd geselecteerd om op het Kinderprinsengrachtconcert 2020 te spelen en werd hierbij begeleid door het Jeugdorkest Nederland. In de zomer van 2021 werd zij uitgenodigd om met het Britten Jeugd Strijkorkest als solist op te treden.
Haar debuut-cd ‘Salut d’Amour’ presenteerde Fama in december 2021 in de middeleeuwse Maartenskerk in Doorn.
In februari 2022 won ze de eerste prijs in de regiofinale van het Prinses Christina Concours en in maart 2022 werd ze uitgenodigd om te komen spelen bij Podium Witteman.

Regelmatig treedt Fama op met pianist Bas Verheijden, als solist met orkest, en ze speelt graag ensemble. Naast cellospelen zingt zij ook, en houdt zij van buiten zijn en haar kat Malou.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar

Kaarten zijn inclusief luxe ontbijtbuffet.

Gegevens

Datum:
6 november 2022
Tijd:
09:30 - 11:00
Kosten:
€22,50
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Observant
Stadhuisplein 7
Amersfoort, Utrecht 3811 LM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
033-445 1654
Bekijk de site van Locatie
Ga naar de bovenkant