Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

RENASON
Renason is de wedergeboorte van de Cubaanse Son, anno 2016. Na een donkere periode waarin Latijns-Amerikaanse muziek alleen nog wordt geassocieerd met Zumba of Reggaeton, is nu de tijd aangebroken dat men weer terug verlangt naar de authenticiteit en de traditie van de Cubaanse Son… Maar dan wel in een hedendaags jasje. Verwacht van Renason een explosieve wervelwind van groove, met eigen repertoire waarin elementen als electronica, cumbia en latin-jazz niet geschuwd worden! Hiervoor zorgt de belangrijkste exponent van de Cubaanse muziek in Nederland, Pedro ‘Luisito’ Pardo Cosme. Voorheen bekend van o.a. Saoco en optredens met Buena Vista Social Club en het Metropole Orkest, heeft hij zijn krachten nu gebundeld met de nieuwe generatie percussionisten in Nederland: Adriaan Joaquín Correa en Steven Brezet.

DJ ANGELDCUBA
In de muziekwereld was Angel de oprichter van de traditionele Cubaanse groep CONTRATEMPO. Hij werkte als artistiek producent van het nationale agentschap van artistieke tournees Agencia Nacional de Giras Artisticas (ANGA). Hij was muziekproducent van: Empresa de Grabaciones y Ediciones Musicales de Cuba (EGREM), LUSÁFRIKA (KaapVerdie), ChoiseMusic (Duitsland-Nederland), ABDALA (Cuba), Cuban Roots (Nederland). Angel was één van de bedenkers en muzikaal-artistiek directeur van het project van één van de bekendste discotheken met live muziek in Cuba: “Havana Café” van Hotel Melhia Cohiba. Daarnaast heeft hij producties uitgevoerd over de hele wereld met de meest bekende Cubaanse orkesten: Buena Vista Social Club, Orquesta Aragón, Manolito Simoné y su Trabuco, Polo Montanez, Vieja Trova Santiaguera, Proyección Sonera, Clave y Guaguancó, etc.

De afgelopen jaren heeft Angel zich ontwikkeld tot professionele DJ. Zijn veelzijdige achtergrond, ruime ervaring (musicoloog, muziekproducent en cultureel etnoloog, etc.) en specifieke kennis geven hem als DJ een uniek karakter met concept. DJ AngelDCuba organiseert en draait regelmatig op zijn eigen feesten in Amsterdam. Daarnaast werkt hij als professionele DJ op internationale festivals die georganiseerd worden in Nederland en in andere landen (België, Duitsland, Italië, etc.). Hij staat bekend in de salsawereld om het combineren van zijn beroep als docent, DJ en organisator van feesten. Hij draait ook andere muziekstijlen en weet wat de danser nodig heeft.

Op de hoogte blijven?

Concert update? Aanbieding? Mis het niet! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Informatie

Wij bieden iedere woensdag live muziek in diverse stijlen aan voor het Amersfoortse publiek. Voor de organisatie van deze avonden hebben wij externe programmeurs.

Daarnaast staan wij open voor de invulling van live muziek op andere avonden. Dit moet voldoen aan een aantal voorwaarden:
– Je komt uit de regio Amersfoort
– Je hebt beschikbaar live materiaal om te kunnen beoordelen

Ook een keer optreden in Amersfoort? Neem contact op met een van onze programmeurs

Programmeur Latin-Jazz: Nils Fischer – cabocubajazz@me.com
Programmeur JazzPodium Amersfoort: Alexander Beets / Floor Visser – info@firstfloorproductions.nl