033 4451654 | info@observant.nl

CONTACT
Laden Evenementen

Een nieuwe serie als opmaat naar de Bachdag Amersfoort op zaterdag 8 oktober 2022. Geniet van een ontbijt en de mooiste accordeonklanken.

Ellen Zijm (1987) begon haar studie bij Egbert Spelde, docent aan het ArtEZconservatorium te Enschede en studeerde daarna bij Stefan Hussong aan de Hochschule für Musik Würzburg, waar zij in november 2013 met een 10 afstudeerde. Als Minor studeerde zij koordirectie. Ellen bracht vele werken in première, maakte deel uit van de de Summer Academy van het Nationaal Jeugd Orkest en won prijzen op diverse concoursen. Zij remplaceert regelmatig bij orkesten en ensembles als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Camerata RCO, het Residentie Orkest, Insomnio en het Asko/Schönberg Ensemble.

Ellen werkt veel samen met koren, om o.a. eigen arrangementen uit te voeren van het Requiem van Fauré, het Requiem van Mozart en het Stabat Mater van Pergolesi. Uiteraard is zij ook veel te horen in de ‘standaard-werken’ als de Petite Messe Solennelle van Rossini.

Met haar duo ‘De Thuiskomst’, met Quirine van Hoek (viool), stond zij al op vele grote podia en bracht zij twee cd’s uit: ‘De Thuiskomst in the early Baroque’ en ‘TAPAS-De Thuiskomst in Spanje’. De ongekende mogelijkheden van de combinatie saxofoon en accordeon worden door Marijke Schröer en Ellen in het duo SaxYOn onderzocht, wat naast nieuwe originele werken voor het duo resulteerde in de cd ‘No Filter’. Ook maakt Ellen deel uit van het Linnaeus Trio, dat muziek en natuur met elkaar in verbinding brengt. In al deze combinaties is Ellen regelmatig te horen op Radio 4.

Als docent en dirigent is Ellen werkzaam bij Animato in Hengelo, het Muzecollectief Zutphen en Amphion Muziek, waar zij lesgeeft en regelmatig ensembles in wisselende bezettingen dirigeert. Meer informatie vindt u op www.ellenzijm.nl

Tickets zijn HIER verkrijgbaar

Gegevens

Datum:
24 april
Tijd:
09:30 - 11:00
Kosten:
€22,50
Evenement Categorieën:
,
Ga naar de bovenkant