Laden Evenementen

Opening Expositie Amersfoort Kleurt de Wereld op 23 juni om 16.00uur in het Rietveld paviljoen
(meer informatie over de opening vind je hier)

Expositie ‘Amersfoort kleurt de Wereld’

Door de jaren heen heeft ArteGanza vele fotografen aan zich gebonden en is erin geslaagd veel professioneel beeldmateriaal te verzamelen. Dit beeldmateriaal, waarop niet alleen artiesten maar ook vele Amersfoorters te zien zijn, geven een fascinerend beeld van cultureel divers Amersfoort aan de hand van alle verschillende activiteiten van ArteGanza. Curator Ioana Cobzaru heeft uit al het werk een selectie gemaakt op thema en locatie. Zo’n 60 foto’s zijn te zien in cafés, podia en openbaar toegankelijke locaties in de stad.

Ook bij De Observant zijn verschillende werken te zien. Zowel binnen in de Galerij als buiten op de binnenplaats hangen verschillende werken. Deze werken zijn gecategoriseerd in verschillende thema’s. De thema’s buiten zijn ‘World Statues’ en ‘ArteGanza Talentscout’ , binnen zijn de thema’s ‘Nomaden in Muziek’ en ‘Fête de la Musique’ te zien.

World Statues
World Statues werd voor het eerst en laatst geprogrammeerd in Amersfoort door ArteGanza. In 2013, tijdens het eerste jubileum dat de titel CON-FUSION droeg, werden de straten bevolkt door levende standbeelden. Een Living Statue speelt met het gegeven ‘levend’ versus ‘niet levend’ om het publiek in verwarring dan wel verwondering te brengen. De confronterende en bijzondere verbeelding door de kunstenaars leidde tot nieuwsgierigheid bij de toeschouwers.

ArteGanza Talentscout

Inspireren en kennis laten maken met nieuwe talenten en een veelzijdigheid aan culturele rijkdom en diversiteit van de samenleving, dat wilde ArteGanza met haar project Talentscout bereiken. Talentscout bestond uit drie voorrondes en een finale. Aspirant musici, jong talent en amateurs de gelegenheid het podium te betreden en voor het festivalpubliek op te treden.

Nomaden in Muziek
Onder het motto ‘cultuur geeft kleur aan het leven’ organiseerde ArteGanza vanaf 2013 in de wintermaanden intieme zondagmiddagconcerten in cafés. Aan de hand van de muziek werden diverse bijzondere portretten getekend in klank, kleur en cultuur. De artiesten brachten zowel traditionele klanken als nieuwe composities die zijn ontstaan tijdens uitwisselingen met andere muzieknomaden, nieuwkomers, reizigers of thuisblijvers.

Fête de la Musique
In juni 2016 kreeg Amersfoort een nieuw openlucht festival genaamd Fête de la Musique, geïnspireerd op de zwoele muzikale zomeravonden in Frankrijk. Iedereen die op welke manier dan ook muziek maakte, kon een plekje bemachtigen op een van de podia op de vele pleinen in de binnenstad. Het was een prachtige kans voor muzikanten uit verschillende culturen, leeftijd en achtergrond om hun muziek te delen met een groot publiek en gezamenlijk de zomer in te luiden.

De Observant is dagelijks geopend van 08.00-19.00uur (in de zomerperiode, vanaf 4 juli van 09.00-17.00uur)
Het is mogelijk dat door besloten partijen niet alle ruimtes waarin de werken hangen toegankelijk zijn, wij vragen hiervoor om uw begrip. 

Naast de werken die bij De Observant te zien zijn hebben verschillende andere locaties in de stad meer werken hangen. Ook deze locaties zijn te bezoeken, voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van ArteGanza: Foto expositie | Amersfoort kleurt de Wereld – ArteGanza Photography

De deelnemende locaties zijn:
Theater De Lieve Vrouw, De Observant, Sint Aegtenkapel, Stadscafé Amersfoort en het Rietveldpaviljoen.

Gegevens

Begin:
23 juni 2022 | 08:00
Einde:
23 augustus 2022 | 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://arteganza.nl/photography/foto-expositie-amersfoort/

Locatie

Observant
Stadhuisplein 7
Amersfoort, Utrecht 3811 LM Nederland
Telefoon:
033-445 1654
Bekijk de site van Locatie
Ga naar de bovenkant