Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Onder haar hand groeien vreemde portretten, bizarre voorstellingen, sprookjesachtige figuren en dromerige abstracties in felle kleuren en eindeloos variërende combinaties. De beelden vloeien op het oog logisch in elkaar over en tussen de ogenschijnlijke waanzin, biedt zo nu en dan een ‘eiland van wit’ rust.

Ivana groeide op in het communistische Joegoslavië onder president Tito. ,,Als kind nam je aan dat de samenleving, waarin iedereen op papier gelijk was, zo hoorde te zijn. Op school leerden we dat Joegoslavië een rijk en groots land was dat veel betekende in de wereld, en waar we trots op moesten zijn. Ik heb als kind in Belgrado een geweldige tijd gehad, het ontbrak me aan niets. We gingen zelfs op vakantie naar Griekenland.”

Ze tekent omdat ze moet. ,,Het zit in mijn hoofd; gedachten, gevoelens. Geïnspireerd op plekken, situaties. Ik teken het uit de overtuiging dat je beter moet kijken om iets juist te zien. Alles is voor mij verbonden. Als je beter kijkt zie je de verbanden. Het is eigenlijk mijn geïllustreerde dagboek. Ik verbeeld me dat ik alle gebeurtenissen beter kan relativeren en in beelden kan vatten, doordat ik ook wat anders heb gezien dan de dagelijkse welvaart in Nederland. Mijn einddoel is denk ik een beter mensen te worden.”

Op de hoogte blijven?

Concert update? Aanbieding? Mis het niet! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Informatie

Wij bieden iedere woensdag live muziek in diverse stijlen aan voor het Amersfoortse publiek. Voor de organisatie van deze avonden hebben wij externe programmeurs.

Daarnaast staan wij open voor de invulling van live muziek op andere avonden. Dit moet voldoen aan een aantal voorwaarden:
– Je komt uit de regio Amersfoort
– Je hebt beschikbaar live materiaal om te kunnen beoordelen

Ook een keer optreden in Amersfoort? Neem contact op met een van onze programmeurs

Programmeur POPservant : Ramon Doornekamp – Ramon@Rootzstock.NL
Programmeur Latin-Jazz: Nils Fischer – cabocubajazz@me.com
Programmeur Jazz: Alexander Beets / Floor Visser – info@firstfloorproductions.nl