Laden Evenementen

Klassiek voor Kids zijn muzikale sprookjes ontwikkeld speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar. Een verteller en muzikanten nemen je mee de magische wereld van klassieke muziek.

De kleine Viktor is heel arm. Maar de oude vioolbouwer Georg Henich lijkt nog armer en zieliger dan hem te zijn – hij leeft in een koude, kelder met maar een broodje per dag en is helemaal alleen achtergebleven op de wereld. En dat terwijl zijn violen door de beroemdste violisten van Europa bespeeld worden.

Maar wat de kleine Viktor het meest fascineert is de viool die de oude meneer Henich aan het maken is. Hij noemt het een viool voor God -een ‘viola ‘amore’. Dat zou zijn mooiste viool worden, de viool met een engelen stem.

Tegelijkertijd is de vader van Viktor ook aan het bouwen. Hij maakt een buffetkast voor de moeder van Viktor. Want als je een buffetkast in huis hebt dan ben je al zeker niet meer arm.

Gaandeweg ontdekt de kleine jongen dat een kast en een viool wezenlijk verschillen. Beiden worden van hout gemaakt maar waar de ene een stuk status in je huis brengt is de ander in de handen van een meester een stem met een eigen ziel. Welke van de twee maakt uiteindelijk dat je je echt rijk voelt? En wat is eigenlijk rijk zijn? En wanneer ben je echt arm?

In deze voorstelling komt muziek van o.a. muziek van Bach, Chopin, Honneger, Vitali en Glière voorbij.

De deur opent om 11:15 uur
Aanvang 11:30 uur
Einde rond 12:15 uur

Kaarten voor kinderen (tot 16 jaar) 5 euro en volwassenen 7,50 euro

Koop hier uw tickets

Illustratie door Cindy Eijkelboom van ‘Waves en Woods Studio’.

Gegevens

Datum:
6 november 2022
Tijd:
11:30 - 12:15
Kosten:
€5
Evenement Categorie:

Locatie

Observant
Stadhuisplein 7
Amersfoort, Utrecht 3811 LM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
033-445 1654
Bekijk de site van Locatie
Ga naar de bovenkant