Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

De New Manhattan Big Band: een band die van alle markten thuis is! Bigband- en jazzmuziek op hoogstaand niveau, daar gaat deze formatie uit de Keistad voor. Achttien goed opgeleide en gedreven muzikanten, een fantastische zangeres en een zeer ervaren muzikale leiding. Boegbeeld van de band is zangeres Heleen van de Water. De NMBB speelt in moderne bigbandbezetting: trompetten, trombones, saxofoons, piano en ritme sectie aangevuld met percussie.

Een inspirerend repertoire met bekende jazz standards (vocaal en instrumentaal), swingmuziek, funk, blues, latin, maar ook filmmuziek. Daarnaast zeer uitdagende werken van moderne top-big bands zoals Michael Bublé, maar ook fluisterzachte ballads en knallende uptempo nummers.

Dit keer een special rond de Luxemburgse trompettist Ernie Hammes. Hij studeerde aan de conservatoriums van Esch-sur-Alzette, Metz en de Manhattan School of Music in New York. Sinds 1987 is hij trompettist in het leger en vanaf 1994 muziekleraar aan het conservatorium. In Europa en de VS heeft hij veel opgetreden met bands als het Duke Ellington Orchestra, Maynard Ferguson’s Big Bop Nouveau, Chaka Khan, The Supremes, Bob Mintzer en vele andere. Hij heeft een eigen band, de Ernie Hammes Group maar speelt ook in de Euro Pool Jazz Orchestra, het Luxemburgse Jazz Orchestra, het Orchestre Symphonique et Lyrique Nancy.

Entree: € 5,00 (inclusief een consumptie)

Kaarten koop je hier online.

Op de hoogte blijven?

Concert update? Aanbieding? Mis het niet! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Informatie

Wij bieden iedere woensdag live muziek in diverse stijlen aan voor het Amersfoortse publiek. Voor de organisatie van deze avonden hebben wij externe programmeurs.

Daarnaast staan wij open voor de invulling van live muziek op andere avonden. Dit moet voldoen aan een aantal voorwaarden:
– Je komt uit de regio Amersfoort
– Je hebt beschikbaar live materiaal om te kunnen beoordelen

Ook een keer optreden in Amersfoort? Neem contact op met een van onze programmeurs

Programmeur POPservant : Ramon Doornekamp – Ramon@Rootzstock.NL
Programmeur Latin-Jazz: Nils Fischer – cabocubajazz@me.com
Programmeur Jazz: Alexander Beets / Floor Visser – info@firstfloorproductions.nl

De Observant

Openingstijden:

Reserveringskantoor:
ma-vrij 09.00 – 17.00 uur

 

Stadscafé:
ma-vrij 08.00 – 19.00 uur
za 10.00 – 17.00 uur
woensdagavond Live Muziek

 

Zalen:
ochtend: 08.00 tot 12.00
middag: 13.00 tot 17.00
avond: 18.00 tot 22.00

*Overige tijden in overleg

Contact Info

Stadhuisplein 7 Amersfoort

Phone: 033-4451654