Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar.

Het idee voor ‘Nouvelles chansons des Grands Poètes de la Grande Guerre’ ontstond tijdens opnamesessie op het Franse platteland nabij Verdun. Daar raakte het Nederlandse duo bestaande uit gitarist Herman Onnen en zanger Herman van Doorn, in de ban van ‘la Grande Guerre’. Een oorlog die voor vele Nederlanders niet heel bekend is.

Nieuwsgierig naar de gebeurtenissen doken ze in de boeken, struinden het internet af en bezochten ze musea.
Hoe was het om soldaat te zijn aan het front en in de loopgraven? Hoe was het voor de vrouwen om hun zoon, man of vader naar het front te zien vertrekken? In hun speurtocht stuitten ze op een goudmijn aan verhalen.
Miljoenen gedichten bleken er te zijn geschreven, aan alle zijden van het front. Grote dichters, kleine dichters; de kranten en tijdschriften publiceerden gretig al hun persoonlijke geschiedenissen en getuigenissen.

Uit de grote hoeveelheid Engelstalige, Franstalige en Duitstalige gedichten maakte hermanherman een selectie en verwerkte deze tot nieuwe liedjes. De muziek is het best te typeren als een spannende symbiose van het Franse chanson en de Engelse ‘singer-song’ traditie met hier en daar een uitstapje naar de jazz.

Entree: € 5,00 (inclusief een consumptie)

Op de hoogte blijven?

Concert update? Aanbieding? Mis het niet! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Informatie

Wij bieden iedere woensdag live muziek in diverse stijlen aan voor het Amersfoortse publiek. Voor de organisatie van deze avonden hebben wij externe programmeurs.

Daarnaast staan wij open voor de invulling van live muziek op andere avonden. Dit moet voldoen aan een aantal voorwaarden:
– Je komt uit de regio Amersfoort
– Je hebt beschikbaar live materiaal om te kunnen beoordelen

Ook een keer optreden in Amersfoort? Neem contact op met een van onze programmeurs

Programmeur Latin-Jazz: Nils Fischer – cabocubajazz@me.com
Programmeur JazzPodium Amersfoort: Alexander Beets / Floor Visser – info@firstfloorproductions.nl