Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Voor het eerst in de geschiedenis van de jazzconcertenreeks in de Observant geeft pianist Rein de Graaff acte de présence. Rein (1942) is een van de meest markante jazzpianisten van ons land. Hij speelde in zijn loopbaan voornamelijk bebop en deed dat op een manier die sterk aan een blazer doet denken. Jazz is voor Rein een taal zonder woorden. Haast oneindig is de rij grote Amerikaanse solisten met wie hij het podium deelde. Vanavond staat Sjoerd Dijkhuizen aan zijn zijde.

Tenorsaxofonist Sjoerd Dijkhuizen (1972) groeide op in een omgeving van jazz en bebop, waardoor zijn affiniteit met deze muziek zich vroeg ontwikkelde. Op jonge leeftijd kreeg hij piano- en klarinetlessen. Vanaf zijn twaalfde werd Sjoerd regelmatig door zijn jazz-liefhebbende vader meegenomen naar de jazzcursussen en concerten van Rein de Graaff. Tijdens deze concerten hoorde hij verschillende tenorsaxofoongiganten en ontstond de drang om dit instrument ook te gaan spelen.
Inmiddels is Sjoerd lid van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest. De basis van Sjoerds speelstijl komt voort uit de traditie van de grote jaren ’50 saxofonisten. Zijn uitmuntende instrumentbeheersing, alsmede groot gevoel voor rust en ruimtelijkheid zorgen er voor dat zijn lyrische spel goed tot uiting komt.

De magische samenwerking van Sjoerd en Rein is bezegeld met het live CD-album “After Hours”, waarvan enkele stukken op deze bijzondere avond in de Observant ten gehore gebracht worden.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar

Op de hoogte blijven?

Concert update? Aanbieding? Mis het niet! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Informatie

Wij bieden iedere woensdag live muziek in diverse stijlen aan voor het Amersfoortse publiek. Voor de organisatie van deze avonden hebben wij externe programmeurs.

Daarnaast staan wij open voor de invulling van live muziek op andere avonden. Dit moet voldoen aan een aantal voorwaarden:
– Je komt uit de regio Amersfoort
– Je hebt beschikbaar live materiaal om te kunnen beoordelen

Ook een keer optreden in Amersfoort? Neem contact op met een van onze programmeurs

Programmeur Latin-Jazz: Nils Fischer – cabocubajazz@me.com
Programmeur JazzPodium Amersfoort: Alexander Beets / Floor Visser – info@firstfloorproductions.nl