Laden Evenementen

Stefan Gerritsen is een veelzijdige klassieke gitarist met een repertoire dat zich uitstrekt van oude muziek tot de nieuwste composities. Daarnaast schuwt hij het avontuur niet en initieert hij nieuwe projecten om het repertoire voor de klassieke gitaar uit te breiden. Luister naar dit concert terwijl u geniet van ons luxe ontbijtbuffet.

Naast de klassieke gitaar bespeelt hij ook een zogenaamde 31-toongitaar, een instrument gebaseerd op het stemmingssysteem van de 17e eeuwse Nederlandse wetenschapper Christiaan Huygens. Dit instrument leent zich door zijn zuivere tertsen uitstekend voor muziek uit de Renaissance en Barok. Stefan maakt ook deel uit van microtonaal ensemble Scala, waarin hij ook elektrische gitaar speelt. Met Verso, zijn duo met Panfluitist Matthijs Koene won hij vele concoursen: -Vriendenkrans en Concertgebouwprijs (Amsterdam, 2003) -Cómradio eigentijdse muziek prijs (Barcelona, 2003) -Finale plaatsen in “the CAG music competition” New York (2005 en 2006) -IBLA Grand Prize Top Winner Award en Piazzolla Award (Italië, 2006). In 2007 maakten zij hun debuut in de Carnegie Hall in New York. Zij maakten verschillende cd’s, die zeer lovend werden ontvangen. Hun tweede cd “Chasing Piazzolla” kreeg in juni 2016 vier sterren in de Volkskrant.

Stefan droeg bij aan het tot stand komen en uitvoeren van vele nieuwe composities. Dit betreft niet alleen muziek voor verschillende ensembles, maar ook solorepertoire en recentelijk composities voor de combinatie koor en gitaar. Naast zijn inspanningen voor nieuwe muziek voor gitaar in combinatie met andere instrumenten, is hij ook een gepassioneerd vertolker van het Spaanse en Zuid-Amerikaanse repertoire en speelt hij oude muziek van Sweelinck tot Bach.

Stefan studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Lex Eisenhardt en behaalde in 1998 het diploma Docerend Musicus met onderscheiding. In 2000 voltooide hij zijn opleiding Tweede Fase Cum Laude. Naast de lessen aan het conservatorium werd hij intensief gecoacht door de Canadese gitaar-virtuose Laura Young. In 2001 studeerde hij aan het vermaarde Escola Luthier te Barcelona bij Alex Garrobé.

Daarnaast nam hij deel aan vele internationale gitaarfestivals en volgde masterclasses bij onder andere Manuel Barrueco, Nigel North en Roberto Aussel. Hij was finalist van verschillende gitaarconcoursen en won in november 2006 de tweede prijs van het internationale gitaarconcours van Zwolle. In augustus 2005 gaf Stefan een recital met Renaissance en Barok muziek voor toenmalig koningin Beatrix.

Stefan speelde met gerenommeerde ensembles voor hedendaagse muziek en maakt deel uit van diverse ensembles voor hedendaagse Kamermuziek. Daarnaast treedt hij op als solist met grotere bezettingen zoals in het luitconcert in D van Antonio Vivaldi en het concert voor gitaar en orkest van Heitor Villa- Lobos. Hij was vele malen te beluisteren op radio en televisie in zeer uiteenlopende muzikale stijlen: van een tango voorstelling met de Argentijnse zangeres Roxana Fontan, tot nieuwe muziek voor 31-toons gitaar.

Concertkaart is inclusief een luxe ontbijtbuffet!

 

Gegevens

Datum:
4 september 2022
Tijd:
09:30 - 11:00
Kosten:
€22,50
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Observant
Stadhuisplein 7
Amersfoort, Utrecht 3811 LM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
033-445 1654
Bekijk de site van Locatie
Ga naar de bovenkant