Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar.

Een bijzondere samenkomst van maar liefst vier tenorsaxofonisten! Dat belooft vuurwerk door Alexander Beets, Simon Rigter, Leo Janssen en Sjoerd Dijkhuizen. Zij worden begeleid door Miguel Rodriguez (piano), Marius Beets (contrabas) en Erik Ineke (drums).

Alexander Beets is een zeer veelzijdig man. Op de saxofoon is hij zeer ervaren, aangezien hij meer dan 2000 concerten wereldwijd op zijn naam heeft staan en op zeker 25 Cd’s en Dvd’s te zien en te horen is. Hij speelde meer dan 25 jaar met de Beets Brothers, maar ook met artiesten als Rita Reys en Cees Schrama. De internationale pers noemde hem: “Een van de weinige tenor helden van dit moment”

Tenorsaxofonist Sjoerd Dijkhuizen groeit op met jazz en bebop, waardoor zijn affiniteit met deze muziek zich vroeg ontwikkelt. Nadat hij door zijn vader werd meegenomen naar concerten van tenor saxofonisten als Johnny Griffin, Arnett Cobb, Teddy Edwards en Clifford Jordan begint Sjoerd met saxofoon spelen. Op 19-jarige leeftijd gaat hij naar het Hilversums Conservatorium, waar hij les krijgt van Ferdinand Povel. In 1996 studeert hij aan dit instituut af. Tijdens zijn studie speelt Sjoerd in diverse orkesten, zoals de Midland Big Band, de Ramblers en het Metropole Orkest. De speelstijl van Sjoerd is geworteld in de traditie van de grote jaren ’50 saxofonisten als Hank Mobley, Sonny Stitt en Zoot Sims.

Leo Janssen speelt saxofoon en klarinet in het Metropole Orkest. Hij werd geboren in 1960 in Hoensbroek. Aan het conservatorium van Maastricht begon zijn studie klassiek saxofoon. In 1986 voltooide hij ook de opleiding saxofoon lichte muziek aan hetzelfde conservatorium. Zijn leraren waren Norbert Nozy en Ferdinand Povel. Leo Janssen is sinds 1986 als tenorsaxofonist verbonden aan het Metropole Orkest. Samen met dit orkest speelde hij met tal van groten uit de muziekwereld, zoals Herbie Hancock, Pat Metheny, Elvis Costello, Joe Lovano, Gino Vanelli en vele anderen.

Simon Rigter is een zonder enige twijfel een grootheid in de Nederlandse jazz. Als zoon van saxofonist Bob Rigter groeide Rigter (1973) op in een muzikaal milieu. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij saxofonist/klarinettist John Ruocco en daarna aan het Hilversums conservatorium bij Ferdinand Povel, waar hij in 1997 afstudeerde. Simon maakt vast deel uit van The Jazz Orchestra of the Concertgebouw, maar speelt ook regelmatig met zijn eigen formaties.

Entree: € 5,00 (inclusief een consumptie)

Op de hoogte blijven?

Concert update? Aanbieding? Mis het niet! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Informatie

Wij bieden iedere woensdag live muziek in diverse stijlen aan voor het Amersfoortse publiek. Voor de organisatie van deze avonden hebben wij externe programmeurs.

Daarnaast staan wij open voor de invulling van live muziek op andere avonden. Dit moet voldoen aan een aantal voorwaarden:
– Je komt uit de regio Amersfoort
– Je hebt beschikbaar live materiaal om te kunnen beoordelen

Ook een keer optreden in Amersfoort? Neem contact op met een van onze programmeurs

Programmeur Latin-Jazz: Nils Fischer – cabocubajazz@me.com
Programmeur JazzPodium Amersfoort: Alexander Beets / Floor Visser – info@firstfloorproductions.nl