Magisch Observant

Atijd al benieuwd wat er achter het Stadscafé en de historische muren schuilt? Ontdek het nu zelf. Vanaf vandaag kan jij de Observant ook mee naar huis nemen in miniatuurversie.

Gebouwplaat Amersfoort

De Observant op schaal

De Observant is op schaal gemaakt en je kan eenvoudig binnenkijken in het gebouw. Neem een inkijkje in de De Kapelzaal. Wanneer je hier het dakje opent lees je meer over de historie van deze prachtige zaal. Hier alvast een voorproefje: Na ondertekening van de stadsrechten voor Amersfoort door de Unie van Utrecht in 1579 verlieten de Observanten het klooster. De kapel van het klooster werd toen afgebroken. In 1982 werd het pand gerenoveerd. De bouw van de kapel is toen weer zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat teruggebracht. Lees hier meer over de historie van De Observant

De kapelzaal

Een echte eyecatcher

De bouwplaat is gemakkelijk zonder schaar of lijm in elkaar te zetten. Ga lekker aan de slag en de verhalen nemen je mee terug naar de 15e eeuw.

Veel plezier met bouwen

Uiteraard van harte welkom in het échte monumentale pand voor een kop koffie, lunch of borrel.

gebouwplaat van Amersfoort

Te koop

Magisch Observant is vanaf 24 januari te koop in het Stadscafé van De Observant voor €17,50-. Daarnaast is het ook verkrijgbaar bij de VVV Amersfoort. Heb je De Observant in elkaar gezet of ben je nog aan het bouwen? Deel dit met ons via Facebook of Instagram!

Gebouwplaat De Observant