Koningsdag en De Observant

Op zaterdag 27 april kleurt Amersfoort oranje. Amersfoort is trots om dit jaar de Koning en zijn familie te ontvangen en Amersfoort te laten zien. Wij, zitten aan de route, en daar zijn wij trots op! Ook benieuwd wat wij organiseren en je bij ons kan verwachten? Lees gauw verder, wij informeren je graag!

Een route met hoogtepunten

De Koning en zijn familie starten bij de Mariënhof.  Een onderdeel van dit voormalige klooster is het Burgerweeshuis. Daarna vervolgen ze hun weg, richting de Varkensmarkt. Ook de Onze Lieve Vrouwetoren, het kadastrale middelpunt van Nederland wordt niet overgeslagen.  Daarnaast zit VVV Amersfoort, het startpunt als je Amersfoort gaat ontdekken. Vervolgens lopen ze verder richting De Observant. Daarna vervolgen ze de route langs het St. en Bloklands Gasthuis om vervolgens via de Koppelpoort te eindigen op het Eemplein waar vier culturele instellingen zijn gevestigd: Scholen in de Kunst, Bibliotheek Eemland, Archief Eemland en Kunsthal KADE.

route wij zitten aan de route

Op Koningsdag kan je bij  ons genieten van een speciaal door Rock City Brewpub gebrouwen koningsbiertje: Ik-Willem. Het is een klassiek, fris, licht witbiertje met een vleugje sinaasappelsmaak. Klinkt goed toch?

Kroontjesactie: Maak een selfie en win

Om alvast een beetje warm te lopen heeft DeStadAmersfoort.nl en een aantal lokale ondernemers de handen ineen geslagen voor een speciale Koningsdagwedstrijd: de kroontjesactie. Ga bij de deelnemende ondernemers op zoek naar het kroontje, maak een selfie met het kroontje en mail je foto naar DeStadAmersfoort.nl. Elke ondernemer stelt een prijs ter beschikking voor de mooiste of origineelste foto. Meedoen aan de Kroontjesactie kan tot uiterlijk vrijdag 26 april. De winnaars worden begin mei bekend gemaakt. Ook De Observant doet mee! Kom gauw langs en maak een selfie met het kroontje en maak kans op een geheel verzorgde lunch voor 2 personen.

The King Swings live bij de Observant op Koningsdag 

Nadat de Koning en zijn familie voorbij zijn gelopen openen wij onze deuren voor iedereen om een drankje te komen nuttigen op het terras, café of op onze binnenplaats. Op de binnenplaats speelt de sfeervolle band: The King Swings. De band is geïnspireerd door de grote hardbop bands uit de jaren ‘50, zoals Art Blakey’s Jazz Messengers en Shelly Manne’s Men, blazen zij keiharde swing nieuw leven in. Door het spelen van moderne arrangementen en originele composities creëren zij een swingend, maar vooral spannend fris geluid waarmee zij het genre terug naar de top gaan brengen. Kom en geniet van deze heerlijke deuntjes!