Home>Evenement, Nieuws>De Observant logeerplek van Koninginnen, Tsaren en Prinsen

De Observant logeerplek van Koninginnen, Tsaren en Prinsen

Amersfoort is er nu echt klaar voor. De stad kleurt oranje. De Observant kleurt oranje. Amersfoort is trots om dit jaar de Koning en zijn familie te mogen ontvangen en Amersfoort te laten zien aan heel Nederland. De Observant heeft als locatie een rijke geschiedenis als het gaat om bezoek van koninklijke huize. In de jaren 1600 kreeg het klooster namelijk steeds meer de functie van een herberg. Het werd uiteindelijk een logement, genaamd ‘De Doelen’. Belangrijke gasten hebben hier destijds gelogeerd. Prins Frederik Hendrik logeerde er in 1640. Vele jaren daarna volgenden ook buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders zoals Tsaar Peter de Grote in 1716 en de Deense Koningin Karoline Mathilde in 1766. De Observant ademt de rijke historie die Amersfoort te bieden heeft. In de 19e eeuw werd het complex achtereenvolgens een Artillerie – en Genieschool, een “werkhuis ter wering van de bedelarij” en een brandweerkazerne. In de vorige eeuw werd De Observant vooral als kazerne gebruikt. Hierna zijn er gemeentelijke diensten gehuisvest; van magazijn en brandweerkazerne tot sociale dienst en gemeentearchief. Het kloostergebouw is in april 1982 zo veel mogelijk in haar oorspronkelijke staat teruggebracht. Met aanduidingen en benamingen wordt de geschiedenis zichtbaar gemaakt.

Tegenwoordig biedt De Observant ruimte aan een breed publiek.

Van persoonlijk tot zakelijk, voor congres, muzikaal optreden of evenement, er zijn voldoende sfeervolle ruimtes beschikbaar. Proef zelf de historie in het Stadscafé onder genot van een ontbijtje, lunch, perfecte cappuccino of het speciaal voor u Koningsdag gebrouwen koningsbier: Ik-Willem. Het bier gebrouwen door onze eigen Rock City Brewers is een klassiek, fris, licht witbier met een vleugje sinaasappelsmaak. Klinkt goed toch?

Binnenplaats

Ontdek De Observant tijdens Koningsdag 2019

De Observant is er trots op Amersfoort te mogen vertegenwoordigen in al haar historie. Ook benieuwd wat wij organiseren en wat u bij ons kan verwachten?Nadat de Koning en zijn familie voorbij zijn gelopen, barst het feest vanaf 13.00 uur los. We zijn gratis toegankelijk voor iedereen die een drankje komt nuttigen en daarnaast genieten van de fijne deuntjes van The King Swings.

The King Swings live bij de Observant op Koningsdag

Op de binnenplaats van de Observant speelt de sfeervolle band: The King Swings. De band is geïnspireerd door de grote hardbop bands uit de jaren ‘50, zoals Art Blakey’s Jazz Messengers en Shelly Manne’s Men, blazen zij keiharde swing nieuw leven in. Door het spelen van moderne arrangementen en originele composities creëren zij een swingend, maar vooral spannend fris geluid. De locatie is niet voor niets de binnenplaats. Dit is namelijk dé verborgen parel van deze locatie, die de sfeer van weleer ademt, met de oude kloostermuren als decor, waar u een terras tussen de olijfbomen treft. Kom en geniet van deze heerlijke deuntjes! 

By |2019-04-25T15:46:58+01:00april 25th, 2019|Evenement, Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor De Observant logeerplek van Koninginnen, Tsaren en Prinsen

De Observant

Openingstijden:

Reserveringskantoor:
ma-vrij 09.00 – 17.00 uur

 

Stadscafé:
ma-vrij 08.00 – 19.00 uur
za 10.00 – 17.00 uur
woensdagavond Live Muziek

 

Zalen:
ochtend: 08.00 tot 12.00
middag: 13.00 tot 17.00
avond: 18.00 tot 22.00

*Overige tijden in overleg

Contact Info

Stadhuisplein 7 Amersfoort

Phone: 033-4451654