Home>Evenement, Nieuws>Terugblik op Koningsdag 2019

Terugblik op Koningsdag 2019

Na maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zo ver, Koningsdag 2019 in Amersfoort! Met als thema WIJ-Amersfoort. Wij hebben veel meegekregen van de voorbereidingen, die al maanden aan de gang waren. Tot de generale op de vrijdagmiddag aan toe. Spannend, want op zaterdag 27 april ging het dan echt allemaal gebeuren! Vol enthousiasme kwamen wij als personeel, rond acht uur binnen druppelen (letterlijk, want het regende…). Iedereen was van de partij vandaag, ook al werk je normaliter op kantoor, vandaag stond iedereen paraat! Hup, oranje schortjes aan en lekker aan de slag. Al snel trokken de donkere wolken weg en werd het droog en zonnig. Fijn!

Koningsdag Amersfoort

Aan de route
Super om met De Observant direct aan de route te zitten. Want zo konden wij op het moment suprême uit de ramen hangen, om een glimp op te vangen van de koning en zijn familie. Rondom De Observant werd het al steeds drukker met publiek. Direct voor De Observant was het genieten van twee spetterende optredens van Studio Pauline. In de Schutterzaal mochten wij ondertussen alle relaties van Rabobank Amersfoort welkom heten met koffie, thee en een heerlijke oranje friandise van Patisserie Nijtmans. Zij genoten van de The live King Swings band en konden alles goed volgen met behulp van een live verbinding van RTV-Utrecht, die ook vanuit De Observant live radio en tv-verslag deed. Voor de kids was er een speciale kidscorner met knutselspullen en oranje ranja. Rond half twaalf mengde de gasten zich uiteraard tussen het publiek om een mooi plekje te bemachtigen en misschien wel dié selfie te scoren of een ferme handdruk van de koning te ontvangen.

Koningsdag bbq

Toegankelijke Koningsdag
Ondertussen boven werd de Geniezaal beschikbaar gesteld onder de noemer: Toegankelijke Koningsdag. Twintig hooggevoelige mensen genoten hier van de rust en de sfeer die Koningsdag met zich meebracht. In het Stadscafé ontvingen wij de gedecoreerden. Zij genoten van lekkere hapjes en een afsluitende lunch. Uiteraard met een live verbinding van de NOS die getoond werd vanuit de Galerij. Daarna mengde ook de gedecoreerden zich onder het publiek.

Aan de zijkant van De Observant vond de regioquiz plaats. In de Leicesterzaal en de Torenkamer werd de gehele dag live radio gemaakt door de redactie van de NPO Radio1. Gepresenteerd door onder andere Jort Kelder, Suzanne Bosman en Carl-Johan-de-Zwart. Zij hadden vanuit het raam prima uitzicht op de fanatieke koning die de quiz net niet won.

Nadat de koning voorbij was gelopen voelde je de ontlading en enthousiasme van iedereen. En nu was het toch echt tijd voor een glas bier of wijn! Veel gasten hadden dé foto, of hand gekregen van een lid van het Koninklijk huis. Superleuk! De BBQ startte. Er werd nog lang nagepraat met een hapje en drankje. Na één uur openende wij onze deuren voor iedereen die nog wilde genieten van het oranje sfeertje.

Wat ons bij is gebleven na deze Koningsdag?
Wij hadden vijf verschillende publiekstromen in huis, dit zorgde voor een fijne samenwerking met al deze partijen en bedrijven. Uiteindelijk, meer dan 300 gasten in huis. Jassen uit, jassen aan, kopje koffie, lunch, BBQ, biertje, oranje ranja voor de kids en nog veel meer! Kortom een dag met een dikke oranje rand.

By |2019-05-07T09:21:43+01:00mei 2nd, 2019|Evenement, Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Terugblik op Koningsdag 2019