Unieke locatie2018-12-03T21:44:13+00:00

Over ons

De rijke historie van het pand van De Observant voert terug tot het einde van de 15e eeuw, waarin op deze plek een Franciscaner klooster werd gebouwd. Na de Reformatie in de 16e eeuw werden de verschillende panden regelmatig verbouwd en kregen deze andere functies, zoals een glasblazerij. In de 19e eeuw heeft het complex dienst gedaan als artillerie- en genieschool, als ‘Werkhuis ter wering van de bedelarij’ en als kazerne. In plaats van gesloopt te worden in de jaren ’70 van de vorige eeuw, werden de gebouwen gerestaureerd in de jaren ’80. Pas aan het begin van deze eeuw kreeg De Observant zijn huidige staat en functie.

De medewerkers van nu van De Observant vormen een jong, enthousiast en zeer betrokken team dat dagelijks met alle plezier gasten verwelkomt.

Uitstekend bereikbaar

Door de ligging aan de rand van het centrum van Amersfoort in combinatie met een perfecte bereikbaarheid per openbaar vervoer (10 minuten lopen van station Amersfoort) én per auto (grote parkeergarage op 50 meter), is De Observant de ideale locatie voor uw vergadering, congres, evenement, (trouw)feest, bedrijfsfeest of -jubileum.

Hier vindt u de Routebeschrijving in PDF formaat. Heeft u nog vragen, bel ons dan gerust op 033-4451654.

Wilt u liever dat wij u terugbellen? Vul dan uw gegevens in via onderstaand formulier en u hoort zo spoedig mogelijk van ons!

Uw naam (verplicht)
Uw e-mail (verplicht)

Uw bericht

Midden in Amersfoort

De Observant staat midden in het sociale en economische leven in Amersfoort. Wij voelen ons betrokken bij evenementen zoals Street arts festival Spoffin, Amersfoort Jazz, Proef Amersfoort en Festival Franje. En wij dragen ons steentje bij aan onder andere Vereniging Amersfoortse Bedrijven (VAB), Matchpoint zinvol zakendoen, Horeca Nederland, Stichting Citymarketing Regio Amersfoort en BNI. Verder dragen wij een warm hart toe aan onder andere de lokale hockeyclub AMHC en aan de Amersfoortse Stichting Petje Af.

Wij verbinden ons aan deze evenementen, verenigingen en stichtingen door mee te praten, mee te organiseren en onze diensten te verlenen of door een financiële bijdrage te leveren. Zo weten we precies wat er speelt in de stad en dragen we bij aan de dynamiek ervan. Je zou dat ook sponsoring kunnen noemen. Heb je het gevoel dat we kunnen bijdragen aan jouw evenement, vereniging of stichting in Amersfoort? Neem contact op met Walrick Halewijn. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden van sponsoring.

Mis je je eigen logo op deze pagina. Laat het ons weten!

De Observant is trotse sponsor van

Stichting Geef om Kinderen

Stichting Geef om Kinderen steunt organisaties die onderzoek doen naar geneesmiddelen en behandel-
mogelijkheden voor kinderen met een aangeboren hartafwijking, kinderen met kanker en kinderen met een
stofwisselingsziekte.

Amersfoortse Mixed Hockey Club

AMHC (opgericht in 1912) is met 1.650 leden de grootste sportclub in Amersfoort. In de regio onderscheidt AMHC zich als actieve hockeyvereniging met prestaties op elk niveau: van G-hockey tot 1e klasse teams. Sinds 2012 heeft de vereniging ook een lacrosse-afdeling. De Observant heeft de videotoren mogelijk gemaakt.

Stichting De Culturele Ontmoeting

Stichting De Culturele Ontmoeting wordt door De Observant gesteund bij het mogelijk maken van kinder klassieke evenementen

Partner van Locatie Amersfoort

De Observant is partner van Locatie Amersfoort