Laden Evenementen

De opzwepende rumba en salsa van Cuba, het gevoel van de Kaapverdische Eilandenen en Caribische ritmes; het komt allemaal samen bij CaboCubaJazz, een band die over de hele wereld heeft gespeeld, o.a. op het Havana Jazz Festival en North Sea Jazz.

Het project van percussionist Nils Fischer en de Kaapverdiaanse pianist Carlos Matos debuteerde met het gelauwerde Rikeza y Valor, het volgde het opwindende album Corason Africano. De heren vroegen hun muzikale vrienden om mee te spelen, zodat er muzikanten te horen zijn uit Cuba, Venezuela en Kaapverdië. Melodieën en ritmes vliegen heen en weer, de luisteraar heeft het er maar druk mee en kent eigenlijk maar één veilige uitweg uit het labyrint: dansen!

Volkskrant (4 sterren): “Mooie contrasten tussen liefelijkheid en vuur: wiegende en stotende ritmes, sensuele melodiën, weldadige koortjes en opwindende vraag- en antwoordzang”

Jazzism (4 sterren): “ Een unieke combinatie, een rijkgeschakeerde cocktail van in elkaar overlopende Kaapverdische en Cubaanse melodieën en ritmes.”

Trouw: “Een briljant en uniek trans-Atlantisch concept – de ontmoeting van Cuba en Kaapverdië in elegante, swingende en krachtige jazz arrangementen. Spannende improvisaties, heerlijke ritmes!”

Jèryh Luz – Vocals
Oscar Cordero – Trumpet, Vocals
Yerman Aponte – Bass
Nils Fischer – Congas, Percussion
Carlos Matos – Piano
Leonid Muñoz – Drums

Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal PodiumPlan.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar

Entree € 12,50 tot dinsdag 12:00 uur (online), € 15,00 vanaf dinsdag 12:00 uur (online en aan de deur)

Gegevens

Datum:
3 april
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€12,50
Evenement Categorieën:
,
Ga naar de bovenkant