Laden Evenementen

Claudio Jr. De Rosa is een van de interessantste opkomende tenor- en sopraan saxofonisten in de Europese jazzscene. In 2016 richtte hij zijn hard/postbopkwartet op met enkele grote internationale talenten. De Rosa, geboren in Napels, woont nu in Rotterdam. Hij speelde op grote festivals en podia in Europa (North Sea Jazz, Bimhuis, Umbria Jazz, Eivissa Jazz).

Tickets zijn HIER verkrijgbaar

In 2017 nam De Rose met zijn band de eerste cd Groovin’ Up op voor het Italiaanse label Incipit Records, gevolgd door het album Forces in 2019. Inmiddels is Claudio getekend door het Nederlandse label ZenneZ Records, waarmee in december 2022 Next uitgebracht werd.

De plaat heeft een speciale betekenis voor Claudio Jr de Rosa. De composities zijn bedacht, geschreven en opgenomen vlak voor een nieuw groot avontuur in zijn leven: de geboorte van zijn dochter. Die periode ging gepaard met een tornado aan persoonlijke emoties als blijdschap, verbazing, angst, spanning, angst, nieuwsgierigheid en nostalgie. Op Next vormt elke compositie het decor voor een persoonlijk verhaal over deze ervaring.

Claudio jr de Rosa – saxofoons
Xavi Torres – piano
Mauro Cottone – contrabas
Sander Smeets – drums

Gegevens

Datum:
17 augustus 2023
Tijd:
22:30 - 23:30
Kosten:
€7,50
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Observant
Stadhuisplein 7
Amersfoort, Utrecht 3811 LM Nederland
+ Google Maps
Telefoon
033-445 1654
Bekijk de site van Locatie
Ga naar de bovenkant