Laden Evenementen

Na vele jaren als gitarist anderen te hebben begeleid, timmert Maarten Russchen nu aan de weg met zijn eigen repertoire. Met zijn band speelde hij de afgelopen paar jaar op diverse blues/jazz-podia en -festivals en stond hij in de finale van de Dutch Blues Challenge. In maart 2018 is het album Straight Line uitgebracht, gevolgd door een serie optredens op diverse Nederlandse podia en festivals.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar

Bluesmagazine over het Album Straight Line:
“Na een verleden jaar verschenen EP is er nu een volwaardig album van de Maarten Russchen Band. En dat is ook echt een band. Niet een gitarist met zijn band, nee, een hecht op elkaar ingespeelde band. [..] Na een prima EP heeft de Maarten Russchen Band een uitstekend album uitgebracht waarop de blues op inventieve wijze samengaat met de jazz en Steely Dan invloeden.”

Het optreden bij de Observant zal worden gedaan in trio-bezetting met Marten Jeths op bas en Peter Weissink op drums. Bassist Marten Jeths is de broer van Willem Jeths, de voormalig componist des vaderlands. Drummer Peter Weissink won in 2022 de Steve Gadd “Gaddiments” Award. Naast zijn werk als uitvoerend muzikant is hij docent aan het conservatorium Artez.

Maarten Russchen – zang / gitaar
Peter Weissink – drums
Marten Jeths – bas

Gegevens

Datum:
13 augustus 2023
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€10
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Observant
Stadhuisplein 7
Amersfoort, Utrecht 3811 LM Nederland
+ Google Maps
Telefoon
033-445 1654
Bekijk de site van Locatie
Ga naar de bovenkant