Laden Evenementen

Gitarist Peter Tiehuis heeft de laatste decennia een behoorlijke staat van dienst opgebouwd in binnen- en buitenland. De lijst met grote namen waarmee hij heeft gewerkt is indrukwekkend en groeit nog elk jaar. Tiehuis maakte naast al het sessiewerk in de studio’s deel uit van o.a. de Skymasters en Peter Herbolzheimers Rhythm Combination and Brass, en in 1995 werd hij vast lid van het vermaarde Metropole Orkest.

Tiehuis over T5
“De blues is eigenlijk de basis van mijn spel, in mijn muziek transformeert het naar andere vormen. Improvisatie speelt in de muziek van T5 een heel belangrijke rol. In die zin volgen we de jazztraditie. Je balanceert tussen wat je kent en wat nieuw is. Goethe zei al dat verwondering het hoogste uitgangspunt is. Nieuwsgierigheid drijft je voort. Bij improvisatie weet je nooit wat er gaat komen. Maar kom je los en voel je je vrij, dan kunnen er fantastische dingen ontstaan.”

Naast Peter Tiehuis bestaat de band uit bassist Theo de Jong, pianist Karel Boehlee, drummer Jasper van Hulten en percussionist Martin Verdonk.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar
Entree € 7,00 online | € 8,50 aan de deur

Gegevens

Datum:
31 januari
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€7
Evenement Categorieën:
, ,
Ga naar de bovenkant