Laden Evenementen

Bassist Marius en saxofonist Alexander Beets besteden aandacht aan saxofonist Houston Person. Tijdens deze avond wordt niet alleen muziek gespeeld van deze ‘Living Legend’, maar wordt ook verteld over de artiest, zijn hoogtepunten en het genre.

Jazz in Observant, de leukste jazzclub van Midden-Nederland, is sinds 2005 een begrip in Amersfoort en de regio. Veel toonaangevende nationale jazziconen hebben er in de afgelopen jaren gespeeld. Voor het JazzPodium Amersfoort hebben de broers Marius en Alexander Beets het initiatief genomen om enkele avonden geheel te wijden aan legendarische musici uit de jazz. Marius maakt de arrangementen en stelt samen met Alexander het verhaal samen. Per avond worden andere gastmusici uitgenodigd.

Tenorsaxofonist Houston Person was in 2017 nog Artist in Residence tijdens Rabobank Amersfoort Jazz. Met zijn 89 jaar is Person een vertegenwoordiger van een uitstervend ras, die vele tientallen platen opnam, aan de zijde van Etta Jones, Buddy Tate, Horace Silver en Ron Carter, om er maar een paar te noemen. Person beschikt over een romige, volle sound en een innemende podiumpersoonlijkheid, die hem breed inzetbaar maakt voor een scala aan stijlen. Hij is dan ook niet eenkennig. “Veel mensen maken de vergissing dat jazz één bepaalde muziekstijl is. Dat is niet het geval, met jazz kun je alle kanten op. Ik ben opgegroeid met gospel, soul, country music, en blues, en af en toe mag de muziek best rocken.” Alexander en Marius Beets belichten deze avond de veelzijdigheid in het repertoire.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar
Entree € 7,00 online | € 8,50 aan de deur

Gegevens

Datum:
28 februari 2024
Tijd:
08:00 - 17:00
Kosten:
€7
Evenement Categorieën:
,
Ga naar de bovenkant