Laden Evenementen

Bassist Marius en saxofonist Alexander Beets besteden aandacht aan het repertoire van vibrafonist Milt Jackson. Tijdens deze avond wordt niet alleen muziek gespeeld van deze ‘Legend’, maar wordt ook verteld over de artiest, zijn hoogtepunten en het genre.

Jazz in Observant, de leukste jazzclub van Midden-Nederland, is sinds 2005 een begrip in Amersfoort en de regio. Veel toonaangevende nationale jazziconen hebben er in de afgelopen jaren gespeeld. Voor het JazzPodium Amersfoort hebben de broers Marius en Alexander Beets het initiatief genomen om enkele avonden geheel te wijden aan legendarische musici uit de jazz. Marius maakt de arrangementen en stelt samen met Alexander het verhaal samen. Per avond worden andere gastmusici uitgenodigd.

Milt Jackson (Detroit, 1 januari 1923 – New York, 9 oktober 1999) was een legendarische Amerikaanse jazz-vibrafonist, die vooral bekend werd met het Modern Jazz Quartet, een van de langst bestaande bands in de geschiedenis van de jazz. De populariteit van dit viertal muzikanten was, aldus Jackson, vooral te danken aan de manier waarop geïmproviseerd werd op klassieke muziek, wat leidde tot een combinatie van klassiek met jazz en pop.

De line up bestaat uit saxofonist en bandleider Alexander Beets, trompettist Ellister van der Molen, pianist Miguel Rodriguez, bassist Marius Beets en drummer Sven Rozier. Speciale gast is vibrafonist Frits Landesbergen.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar
Entree € 7,00 online | € 8,50 aan de deur

Gegevens

Datum:
28 februari
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€7
Evenement Categorieën:
,
Ga naar de bovenkant