Laden Evenementen

Pop into Being is het verrassende singer-songwriterproject van bassist Clemens (Zebulon) van der Feen. Clemens speelde contrabas bij de top van de klassieke wereld – van het Concertgebouworkest tot het Orkest van de 18e Eeuw, het Nederlands Blazers Ensemble en LUDWIG Orchestra – maar staat vooral bekend om zijn werk als jazzbassist. Hij werkte met jazz-grootheden als Toots Thielemans, Brad Mehldau en speelt op dit moment in bands van o.a. pianist Fred Hersch (VS), Joris Roelofs, Reinier Baas, Harmen Fraanje, zangeres Tutu Puoane (ZA), Robin Verheyen (BE) en Paul Lay (FR).

Clemens bracht twee albums uit met eigen werk: High Places (2011) en 14PM (2013). Beide albums werden enthousiast onthaald door de pers: Jazzism rekende beide platen tot de “hoogtepunten uit de Nederlandse jazz van de laatste jaren” en schreef over 14PM: “Adembenemend goede tracks…Briljant samenspel!”

Clemens componeerde altijd al, maar recentelijk ontstond de behoefte om ook liedjes te schrijven en die zelf te gaan zingen. Als kind speelde en zong Clemens met zijn broers in de Feenbrothers – waarmee hij op twaalfjarige leeftijd zijn debuut maakte op het North Sea Jazz Festival – maar na zijn stembreuk richtte hij zich volledig op de contrabas. Toen hij vader werd, pakte hij het zingen weer op, en de afgelopen jaren nam hij zijn nummers op in zijn studio. Zoals de naam doet vermoeden zijn de liedjes van Pop into Being beïnvloed door allerlei artiesten uit de popgeschiedenis, van The Beatles tot Joni Mitchell, Stevie Wonder en Radiohead.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar
Entree € 7,00 online | € 8,50 aan de deur

Gegevens

Datum:
14 februari
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€7
Evenement Categorieën:
, ,
Ga naar de bovenkant