Aanbod ruimtes

Er zijn 13 ruimtes beschikbaar in het voormalige klooster, variërend in grootte en capaciteit. Hoe u de zaal wilt indelen (in theater- of cabaretopstelling, in carré of U-vorm) is aan u. U krijgt hiervoor alle medewerking van ons. Voor elke zaal of ruimte geldt dat projectie- en geluidsapparatuur aanwezig is of kan worden geplaatst. Aan al uw wensen op dit gebied komen we graag tegemoet. Het gaat erom dat u een geslaagde bijeenkomst heeft. Wij dragen daar met alle plezier ons steentje aan bij.

Het mooie van ons kloostergebouw is dat u eenvoudig verschillende ruimtes kunt gebruiken voor deelsessies. Ideaal bij een plenaire sessie en bijvoorbeeld workshops in groepen.

Neem ook eens een kijkje op de binnenplaats! Die biedt een oase van rust. Maar er kunnen ook 200 mensen in. In het voorjaar of de zomer een fantastische plek voor uw lunchbuffet …!

Onze zalen
Offerte

Zalen voor 4 tot 150 gasten

Er zijn 13 ruimten beschikbaar in het voormalige klooster, variërend in grootte en capaciteit. Hoe u de zaal wilt indelen (in theater- of cabaretopstelling, in carré of U-vorm) is aan u. U krijgt hiervoor alle medewerking van ons. Voor elke zaal of ruimte geldt dat projectie- en geluidsapparatuur aanwezig is of kan worden geplaatst. Aan al uw wensen op dit gebied komen we graag tegemoet. Het gaat erom dat u een geslaagde bijeenkomst heeft. Wij dragen daar met alle plezier ons steentje aan bij.

Begane grond

Begane grond
De Schutter De Doelen Galerij Stadscafe Binnenplaats

De Schutter

De Schutter

Deze ruime zaal op de begane grond is door zijn ligging ideaal voor bijeenkomsten, recepties, dansworkshops, ceremonies en condoleances. Het betreft een afgesloten ruimte, maar grenst wel aan het terras op onze binnenplaats.  De Schutter is ook goed te gebruiken als ruimte voor het ontvangst voor aanvang voor uw congres. Uw gasten kunnen zich inschrijven bij een geplaatste registratie tafel. Waarna ze gebruik kunnen maken van een klaargezette lunch en verse koffie en thee. Wanneer u gebruik maakt van De Schutter als cateringruimte voor uw congres hanteren wij prijzen op maat.

Zaalinformatie

De Doelen

De Doelen

De Doelen

De naam De Doelen verwijst naar de verberg- logement functie die het klooster heeft gehad. Destijds hebben er enkele belangrijke gasten gelogeerd: Prins Frederik Hendrik in 1640. Tsaar Peter de Grote in 1716 en de Deense koningin Karoline Mathilde in 1766.

Galerij

De Galerij

Aangrenzend aan het Café ligt de Galerij. Deze ruimte kan met een gordijn worden afgesloten van het Café. Wanneer u ervoor kiest om uw besloten partij te organiseren in het Stadscafé, rekenen wij een huurprijs. Deze huurprijs is afhankelijk van uw wensen en bespreken wij dan ook graag persoonlijk met u.

Voor feesten en partijen is deze ruimte dan ook uitermate geschikt als danszaal. In het Café is het fijn bijkletsen terwijl in de Galerij de voetjes van de vloer gaan. De ruimte kan naar uw wens worden ingericht.

Uiteraard is de Galerij ook los te huur voor uw vergadering/lunch/receptie

Zaalinformatie

Stadscafe

Stadscafé

Ons Café is uitermate geschikt voor recepties, borrels en feesten in ontspannen sfeer. In combinatie met de aangrenzende Galerij en prachtige binnenplaats biedt het Café mogelijkheden voor zowel kleine als grotere groepen. Het unieke Café is van alle gemakken voorzien, zo is er onder andere een podium met piano. Ook kunt u gratis gebruik maken van ons Wifi netwerk.

Zaalinformatie

Binnenplaats

Binnenplaats

Binnenplaats

Neem ook eens een kijkje op de binnenplaats! De binnenplaats biedt een oase van rust. Een intieme plaats die zich uitstekend leent voor een sfeervolle, lunch, borrel of feest.  In het voorjaar of de zomer een fantastische plek voor uw lunchbuffet, borrel of feest. Maar zelfs in winter is het mogelijk hier een mooi feest of borrel te organiseren. De binnenplaats kan geheel overdekt worden door een tent.

1e verdieping

1e verdieping
Genie Theodorus Franciscus Beatrijs Henrick De Kapel Mathilde Leicester Toren

Genie

Geniezaal

Naast de Torenkamer ligt de Geniekamer. Als oude aanbouw uiteindelijk verbonden met het oorspronkelijke klooster der Observanten. Deze zaal is in gebruik geweest als ruimte voor de genietroepen van Napoleon en trainingsruimte van de artillerie. De zaal biedt uitzicht over het St.Pieters en Bloklandsgasthuis uit 1536. het uitzicht gecombineerd met het prachtige licht dat door de grote ramen in deze zaal schijnt geeft veel inspiratie aan on