Laden Evenementen
Powervrouw van de jazz, Fay Claassen, is één van de meest veelzijdige zangeressen van Nederland en behoort tot de Europese top. Fay staat bekend als muzikaal fenomeen vanwege haar indringende stemgeluid, elegantie en fijnzinnigheid.
Fay bracht tijdens haar carrière 10 studio-albums uit en tourde door Europa en Azië. Ze is veelvuldig vergezeld en gevraagd door beroemde gastsolisten (Toots Thielemans, Mike Stern, Paquito D’Riviera, David Linx) en arrangeurs (Vince Mendoza, Ivan Paduart, Michael Abene, Bob Brookmeyer). Ook was ze te gast bij gerenommeerde bigbands en orkesten, van het Metropole Orkest, Brussels Jazz Orchestra, WDR Big Band, Jazz Orchestra of the Concertgebouw tot het Residentie Orkest. Met laatstgenoemde verschijnt binnenkort een nieuw album.
Fay Claassen is bekroond met prestigieuze (inter)nationale muziekprijzen. Ze ontving een Gouden Plaat, een nummer-1 notering in de ‘All About Jazz’ critics poll voor ‘Best Jazz Vocal Album’ en de Chet Baker Award voor Two Portraits of Chet Baker. Voor haar plaat Red Hot & Blue kreeg ze een Grammy pre-nominatie voor ‘Best Jazz Vocal Album’. In 2022 won ze haar vierde Edison Jazz Award voor het 10-delige album Fay Live, met niet eerder uitgebrachte live-registraties ter ere van haar 25-jarig jubileum.
Met haar Fay Claassen Band presenteert ze tijdens Amersfoort World Jazz eigen nieuwe stukken en materiaal van haar jubileumalbum.

Fay Claassen – vocals
Karel Boehlee – piano
Peter Tiehuis – gitaren
Theo de Jong – bas
Martijn Vink- drums

Gegevens

Datum:
15 augustus 2023
Tijd:
22:30 - 23:30
Kosten:
€7,50
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Observant
Stadhuisplein 7
Amersfoort, Utrecht 3811 LM Nederland
+ Google Maps
Telefoon
033-445 1654
Bekijk de site van Locatie
Ga naar de bovenkant