Laden Evenementen

Joe Magnarelli en Rik van den Bergh speelden voor het eerst samen op een Europese tournee met Don Braden en de Oostenrijkse drummer Bernd Reiter, in 2021. Het klikte direct tussen de twee musici en beide spraken af om hier vervolg aan te geven. Nu is het zover!

De platenkasten van Joe en Rik kennen een specifieke overlap (o.m. Thad Jones, Kenny Dorham, Charles Davis, Pepper Adams) en het bleek dus een logische stap om deze muziek niet na te spelen, maar te gaan eren. In lijn met de grootheden op wiens schouders zij staan, brengt het kwintet een programma dat geworteld is in de New Yorkse jazztraditie en tegelijkertijd eigentijds en fris klinkt. De setlijst bestaat uit zowel eigen composities als het hardbop repertoire uit de jaren 50 en 60.

Joe Magnarelli is al drie decennia een van ’s werelds meest vooraanstaande trompettisten. Hij studeerde in 1982 af aan de SUNY-Fredonia en verhuisde in 1986 naar New York. Eerst werkte hij van 1987-89 in de Lionel Hampton Big Band en daarna van 1989-94 met de organist Brother Jack McDuff. In 1991 richtte hij het New York Hard Bop Quintet op en leidde hij verder eigen groepen met John Swana en Jerry Weldon. Hij werkte ook als sideman met Toshiko Akiyoshi, Laverne Butler, Harry Connick Jr., de Buddy Rich Band, Maria Schneider, Grant Stewart, het Vanguard Jazz Orchestra, Ray Barretto en vele anderen.

Rik van den Bergh heeft zich, als een van de weinige Nederlandse saxofonisten, volledig toegelegd op de baritonsaxofoon. Rik bouwt voort op de traditie van Harry Carney, Leo Parker, Pepper Adams en Ronnie Cuber. Het is internationaal niet onopgemerkt gebleven dat hij een specialist is op zijn instrument. Hij deelde het podium met onder anderen Dick Oatts, Teddy Edwards, Don Braden, Gary Smulyan, Jim Rotondi en Ronnie Cuber. Hij is ook een zeer gewaardeerd docent aan het Rotterdams Conservatorium.

De stevige ritmesectie bestaat uit de van oorsprong Spaanse pianist Miguel Rodriguez, bassist Marius Beets en drummer Eric Ineke. De laatste twee behoeven nauwelijks introductie bij het Nederlandse jazzpubliek. Jaren maakten zij deel uit van het Rein de Graaff trio waarmee zij speelden en opnamen met een eindeloze reeks jazzlegendes waaronder Johhny Griffin, James Moody, Bud Shank, Gary Bartz, Ronnie Cuber en Phil Woods.

Entree € 10,00 (aan de deur € 12,50)
Tickets zijn HIER verkrijgbaar

Ga naar de bovenkant