Laden Evenementen

In het land van de Nederlandse jazzvocalisten neemt Henk Kraaijeveld een unieke plek in ergens tussen het bekende en het onbekende. Hij is een van de weinige mannelijke vocalisten die het muzikale avontuur opzoeken en meeslepende muziek samenbrengen met poëtische teksten en verrassende improvisaties.

De prijswinnende zanger ontwapent zijn publiek met zijn warme stem en ontspannen lichtvoetigheid op het podium. Voor Henk is het verhalende karakter van muziek essentieel vanwege het vermogen om mensen met zichzelf en de wereld om hen heen te verbinden. “Ik ben gefascineerd door onze menselijke behoefte om kwetsbaar te zijn en geliefd te zijn als authentieke wezens met al onze mogelijkheden en gebreken. Dat zie ik terug in veel (huidige) maatschappelijke ontwikkelingen. In mijn muziek en teksten probeer ik me daar altijd toe te verhouden.”

Henks invloeden zijn o.a. soefi-dichter Rumi, Sting, Esperanza Spalding & Bobby McFerrin. Zijn band bestaat uit enkele van de meest gevraagde jazzmuzikanten van NL, waaronder Metropole Orkest-solist Paul van der Feen.

De zanger scoorde in 2018 hoog met zijn debuutalbum Passengers en oogstte internationale lof voor zijn recent verschenen album Patches of Sky. Het Henk Kraaijeveld Quintet speelde o.a. in het Amsterdamse BIMhuis, TivoliVredenburg, China, Taiwan, Maleisië en Zuid-Korea.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar
Entree € 7,00 online | € 8,50 aan de deur

Ga naar de bovenkant