“Sing and Swing” – Jazz for Kids | Amersfoort World Jazz Festival

Observant Stadhuisplein 7, Amersfoort, Utrecht, Nederland

Jazz vocaliste Deborah Carter en haar wereldmuziek slagwerker Gunnar Graafmans presenteren een interactief optreden voor kinderen van alle leeftijden. Samen met de groep Zandscape nemen zij het publiek - inclusief ouders - zingend, dansend, en muziek makend mee in de wereld van de jazz.

€2,50

Waan | Amersfoort World Jazz Festival

Observant Stadhuisplein 7, Amersfoort, Utrecht, Nederland

Saxofonist Bart Wirtz en toetsenist Emiel van Rijthoven zijn Waan. De rauwheid van de sound komt voort uit een zoektocht om verschillende werelden samen te brengen. Een stamppot van elektronisch gedreven grooves, sfeervol gecomponeerde melodieën en eclectisch energieke jazz, roots en funk.

€7,50

Dawn Patrol | Amersfoort World Jazz Festival

Observant Stadhuisplein 7, Amersfoort, Utrecht, Nederland

Dawn Patrol is een gloednieuwe band die zich heeft vastgebeten in de West Coast popjazz van eind jaren 70, met muziek beïnvloed door artiesten als Steely Dan, Daryl Hall & John Oates en, meer recentelijk, Young Gun Silver Fox

€7,50

Luigi Ciotta (IT) Abattoir Blues | Spoffin

Tijdens straattheaterfestival Spoffin speelt de Italiaanse Luigi Ciotta de voorstelling Abattoir Blues op onze binnenplaats. Wanneer heb je voor het laatst gelachen toen je dieren zag in het slachthuis? In een komische, groteske en dromerige stijl brengt Luigi Ciotta een hot topic van deze tijd onder de aandacht van de kijker: de mishandeling van dieren op fabrieksboerderijen en de ambivalente relatie met vlees. De voorstelling combineert figuurtheater, clownerij, circus, fysiek theater en vooral: magie!

Bakelied | Binnenplaatsconcert

Observant Stadhuisplein 7, Amersfoort, Utrecht, Nederland

Als alles om muziek draait… drie mannen én een vrouw met een voorliefde voor Nederlandstalige liedjes! Met accordeon, contrabas, gitaar én percussie. Want Djem van Dijk komt de mannen bijstaan met haar percussie en krachtige stem.

€10

Gianna Tam & La Banda | Dias Latin Night

Ze zijn op een missie en klaar om elk festival en podium te laten exploderen met hun vernieuwende mix van Latin-stromingen als zouk, reggaeton, New York salsa met eigentijdse pop en hip-hop beats.

€10

Banda Matatu | FLUOR gaat stappen

FLUOR gaat weer stappen! Ze zetten de kroegentocht voort bij Observant. Daar combineert Banda Matatu afrobeat, chakacha en afrojazz samen met andere stijlen tot een kleurrijk en energiek geluid. Toegang is gratis.

Egle Petrosiute | JazzPodium Amersfoort

Egle Petrosiute is een van de weinige allround jazzzangeressen in Nederland die diep geworteld is in de jazztraditie, maar met passie de moderne manieren van jazzzang verkent. Ontroerende teksten? Ja. Zingen zonder woorden? Ja. Virtuoos instrumentaal? Kom maar op. Groovy? Natuurlijk. Diepgaande ballads? Ja graag.

€7

La Reunión | Latin

La Reunión speelt Cubaanse muziek met een bijzondere, verfrissende sound. Met hun originele arrangementen vermengen ze het geluid van altviool en fluit met de ritmesectie. La Reunion brengt traditionele Cubaanse muziek en moderne salsa- en timba-stijlen.

€10

SamBAL Baru | Indisch feest, eten en markt

Observant Stadhuisplein 7, Amersfoort, Utrecht, Nederland

SamBAL Baru is een pittig indisch feest voor iedereen en alle generaties die zich enigszins verwant voelt met de Indische cultuur. Gehuld in een nieuw jasje op een nieuwe locatie en een nieuw organiserend team.

€13,50
Ga naar de bovenkant