Laden Evenementen

Het concert van EAST is uitverkocht maar de band speelt vrijdag 24 mei nog in Tivoli:https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/70355620/east-24-05-2024

EAST werd geboren in oktober 2018. Bassist Damian Erskine (ja, neef van fusion drummer legende Peter Erskine – Weather Report, Steps – en lid van het trio onder zijn naam) was net klaar met toeren door Europa met zanger Gino Vannelli, in de 70s en 80s bekend van hits als People Gotta Move, Hurts to Be in Love en Wild Horses.

Erskine was van plan om na de tour nog wat langer in Nederland te blijven en zijn drummaatje Tarik Abouzied was toevallig ook in Europa. Hij benaderde John Weijers (van het Amersfoortse platenlabel ZenneZ Records en goed bevriend met Gino Vannelli) met de vraag of hij hen kon introduceren bij Nederlandse jazzmusici.

Lang verhaal kort: ze ontmoetten saxofonist Efraïm Trujillo (winnaar van een Edison Jazz trofee met zijn band The Preacher Men) en gitarist Michiel Stekelenburg (die al twee keer op het North Sea Jazz Festival stond met zijn eigen kwintet).

De vier doken met elkaar de studio in, allen leverden composities aan, en dat resulteerde in een album met de titel EAST (Erskine – Abouzied – Stekelenburg – Trujillo).

EAST mengt invloeden uit Westcoast- en Europese jazz tot hedendaagse fusion die zich kenmerkt door groove en harmonie. En dat met een soort van ‘big city vibe’ aangezien de bandleden uit Portland, Seattle, Rotterdam en Amsterdam komen.

Line-up:
Damian Erskine – Bass
Tarik Abouzied – Drums
Michiel Stekelenburg – Guitars
Efraïm Trujillo – Saxophones

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Nationaal Podiumplan.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar
Entree € 7,50 online | € 10,00 aan de deur

Ga naar de bovenkant