Laden Evenementen

The Ghost, the King and I werd in 2007 opgericht door pianist Rob van Bavel. Samen met Vincent Koning (gitaar) en Frans van Geest (bas) vormt hij dit drumloze trio.

Hun muziek is geïnspireerd door bekende groepen als het Oscar Peterson trio, het Art Tatum trio en het Nat King Cole trio. Het repertoire bestaat uit originele composities en arrangementen van standaardmelodieën, voornamelijk geschreven door pianist Rob van Bavel. De muziek klinkt de ene keer traditioneel, de andere keer modern, maar is altijd stevig swingend! De arrangementen zijn virtuoos en sprankelend en bieden veel ruimte voor improvisatie. Het groepsgeluid en de interactie zijn ongelooflijk; dit trio moet je echt komen zien en horen tijdens een live optreden!

Naar aanleiding van het 15-jarige jubileum van dit trio is onlangs het album ‘We got Rhythm’ (the music of George Gershwin) verschenen; de muziek is een combinatie van eigen arrangementen van enkele standards van George Gershwin, maar ook de wat meer klassiekere werken zoals de 3 Preludes, de piano arrangements en zelfs delen van de Rhapsody in Blue!

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Nationaal Podiumplan.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar
Entree € 7,50 online | € 10,00 aan de deur

Ga naar de bovenkant