Laden Evenementen

In dit bijzondere project creëert de Argentijnse kunstenaar Nahuel Cano samen met vijf musici een experimentele, muzikale installatie met live-video projecties. Nahuel nodigt je uit om te luisteren naar de stemmen van rivieren. Wat zijn de verhalen en geschiedenissen die een rivier met zich meedraagt? Wat kunnen we van hen leren? Hoe gaan we als mensheid om met de aarde en de natuur als bron voor leven?

Rivieren zijn bijzonder complexe en dynamische systemen. In oneindige interacties vormen ze en worden ze gevormd door het land waar ze doorheen stromen, en worden ze verder gevormd door menselijke visies, angsten en behoeften. Rivieren zijn ook ongelooflijk krachtige metaforen, spirituele krachten, waardevolle economische middelen en getuigen en dragers van geschiedenis. Wat opent zich door aandacht te besteden aan de transformaties en sporen die aanwezig zijn in geluidslandschappen?

Nahuel Cano onderzocht de Vecht (provincie Utrecht) en de Limay en Salado (Argentinië). De verschillende thema’s van deze rivieren, zoals menselijk ingrijpen in de natuur, kapitalisme, ecologie, kolonialisme vertaalde hij in Ways to listen to a river. Een performance waarin met muziek, video en zang de verhalen van de rivieren worden verteld.

Nahuel Cano – Regisseur, componist, performer
Juan Fernández Gebauer – Live video
Ezequiel Menalled – Electronica, compositie advies
Jan Willem Troost – Cello
Klára Andrlová – Percussie
Enric Sans I Morera – Basklarinet

Ga naar de bovenkant