Laden Evenementen

Tenorsaxofonist Alexander Beets brengt met zijn quintet een eerbetoon aan de legendarische jazzdrummer Art Blakey. Trompettiste Ellister van der Molen staat naast hem op het podium. Op de drums vinden we deze avond Sven Rozier.

Art Blakey was een van de grootste Amerikaanse jazzdrummers en een van de invloedrijkste jazzmuzikanten. Blakey is een van de uitvinders van de bebop-drumstijl. Blakey was echter niet alleen een drummer, hij stond ook te boek als een groot bandleider.

Alexander Beets begon zijn muzikale carrière in Groenlo, waar hij van zijn moeder muzieklessen kreeg op de piano en later ook op de klarinet. Hij ontdekte daarna de tenorsaxofoon welke zijn voorkeur bleek te hebben. Hoewel hij besloot beleids- en organisatiewetenschappen te studeren en niet naar het conservatorium te gaan heeft hij zich ontwikkeld tot een succesvol saxofonist.

Alexander Beets is een muzikale all – rounder, die in de traditie speelt van de legendarische rietblazers Stanley Turrentine, Sonny Rollins en Houston Person . Alexander ‘Hurricane’ Beets is één van de zeldzame tenorhelden die Nederland rijk is (Parool). Hij maakte furore met de Beets Brothers en werkte met talloze kopstukken uit de (inter)nationale jazz.

Ellister van der Molen (Den Haag, 1977) werd als jong talent ze op tienjarige leeftijd aangenomen op het Haags Conservatorium, waar ze aanvankelijk klassiek les kreeg en later studeerde bij jazz­iconen Jarmo Hoogendijk, Ack van Rooijen en Frans Elsen. Door haar lyrische lijnen wordt ze voor veel uiteenlopende bezettingen gevraagd, van salsa tot swing en avant garde.

Sven Rozier is drummer, organisator en componist. Geboren in Chun Chun City, Zuid-Korea, studeerde Rozier jazzmuziek aan het Conservatorium in Rotterdam waarna hij over de hele wereld met gerenommeerde artiesten als Eric Vloeimans, Scott Hamilton en Saskia Laroo op verschillende festivals speelde.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Nationaal Podiumplan.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar
Entree € 7,50 online | € 10,00 aan de deur

Ga naar de bovenkant